COROANE ZIRCONIU

coroane zirconiu

Coroanele ceramice pe suport zirconiu (coroane zirconiu) reprezinta ultima tehnologie in materie de estetica dentara si cea mai potrivita pentru a obtine un zambet alb si perfect.

Oxidul de zirconiu inlocuieste clasicul metal si constituie suportul peste care va veni dintele propriu-zis din ceramica.

Avantajul incontestabil al zirconiului este pe de o parte biocompatibilitatea totala cu structurile dentare si gingii. Pe de alta parte, acesta imita translucenta naturala a dintelui, lasa lumina sa patrunda prin el si astfel “dintele pus” pare atat de natural, incat uneori este dificil si pentru medici sa identifice lucrarea realizata.

coroana zirconiu

Oxidul de zirconiu este foarte rezistent si nu corodeaza in timp. De aceea, coroana pe suport zirconiu se poate folosi cu succes si la persoanele care sunt alergice la metal.

Singura tehnologie folosita la realizarea coroanelor de zirconiu este tehnologia computerizata CAD-CAM (Computer-aided design – Computer-aided manufacturing) si se realizeaza in laboratoarele de tehnica dentara care detin aparatura speciala.

certificat-coroane-zirconiuTehnologia CAD – Proiectare asistata de calculator implica crearea de modele definite de parametrii geometrici cu ajutorul computerului. Aceste modele apar, de obicei, pe monitorul calculatorului ca o reprezentare tridimensionala.

Dr. Fischer Dental Lab utilizeaza tehnologia 3Shape pentru CAD aceasta fiind cea mai inovativa tehnologie pentru realizarea lucrarilor protetice prin metoda digitala.

Sistemul CAD permite laboratorului dentar sa vizualizeze coroana dentara sub o mare varietate de reprezentari si sa testeze compatibilitatea si integrarea prin simularea conditiilor reale.

Tehnologia CAM – Fabricatie asistata de calculator utilizeaza datele de proiectare geometrice primite in urma procedurii CAD, pentru a controla masini automate. Astfel, coroana din zirconiu va avea caracteristicile identice unui dinte natural atat din punct de vedere estetic cat si functional.

zirconiu dentar

Clinica Stomatologica Lyrdent colaboreaza cu succes cu laboratorul de tehnica dentara “Dr. Fischer”. Acesta are toata tehnologia de ultima ora CAD-CAM pentru realizarea celor mai estetice coroane dentare din zirconiu.
In colaborare cu Tehnician Dentar Marius Palarie, Clinica Lyrdent va ofera posibilitatea de a beneficia de calitatile extraordinare ale ceramicii IPS e.max, prin realizarea de coroane integral ceramica sau ceramica pe suport zirconiu.
Materialele folosite la realizarea coroanelor de ceramica pe suport zirconiu sunt de cea mai buna calitate, asigurand astfel un rezultat estetic superior si o buna rezistenta in timp.

COROANE ZIRCONIU VERSUS COROANE METALO-CERAMICE

Iti doresti sa cunosti mai multe despre coroanele din zirconiu pentru a intelege daca ele sunt alegerea
potrivita pentru tine?

coroane zirconiuCe este o coroana dentara?

Este o restaurare dentara care acopera complet un dinte sau un implant dentar. Poate fi realizata din diverse materiale, pe suporturi diferite (integral ceramica, pe suport de Aur, Zirconiu, Crom-Nickel, etc.).

Ce este Zirconiul?

Este un metal foarte puternic (oxidul de zirconiu), de culoare alba care suporta uzura de utilizare zilnica, cel putin la fel de bine ca si dintii naturali.

Zirconiul constituie suportul (baza) peste care va veni portelanul, acesta fiind modelat dupa forma dintilor vecini. Spre deosebire de alte materiale ceramice, oxidul de zirconiu (ZrO2 cunoscut sub numele de zirconiu) este un material cu o rezistenta foarte mare la fisuri. O alta caracteristica remarcabila a zirconiului este conductivitatea termica foarte scazuta si biocompatibilitatea cu organismul.

AVANTAJELE unei coroane zirconiu sunt evidente:

-Efectul estetic singular al zirconiului poate fi cel mai mare avantaj al acestuia. Aspectul natural este datorat trecerii luminii prin el, astfel incat atunci cand privim o coroana din zirconiu sau un dinte natural, nu se poate observa nici o diferenta.

coroane metal - stanga, coroane zirconiu - dreapta

In cazul coroanelor metalo-ceramice, dintele va parea opac, metalul blocand trecerea luminii prin el.

-Zirconiul este biocompatibil, deci nu poate exista nici o reactie adversa a organismului si nu poate fi rejectat de organism. Datorita biocompatibilitatii rezista foarte mult timp in gura.

-Zirconiul nu corodeaza, astfel incat acea linie gri cenusie de la nivelul gingiei care apare la coroanele metalo-ceramice, este inexistenta la coroanele din zirconiu.

-De asemeni, senzatiile de prea cald/prea rece, pe care le poti simti in cazul coroanelor metalo-ceramice, nu exista in cazul unei coroane zirconiu. Aceasta deoarece zirconiul este lipsit de conductivitate electrica.

Datorita rezistentei si a esteticii deosebite, coroanele sau puntile din zirconiu pot fi folosite oriunde in gura, atat la dintii frontali cat si al cei laterali.

ETAPELE PENTRU REALIZAREA UNEI COROANE CERAMICA PE SUPORT ZIRCONIU

Indiferent ca se realizeaza din zirconiu, metal sau ceramica presata (acestea reprezentand suportul sau scheletul peste care se va turna ceramica), etapa 1 este slefuirea dintelui sau a dintilor (daca este necesara o punte dentara).

La finalul slefuirii, se ia amprenta finala cu materiale speciale, in linguri de amprentare.

Etapa a 2 a este proba la capa dentara din zirconiu (suport sau schelet). Aceasta se realizeaza in laborator, prin tehnologia CAD-CAM, doar cu tehnologie computerizata.

coroana zirconiuEtapa a 3 a consta in proba intermediara. Peste capa din zirconiu realizata in laborator se adauga ceramica, obtinand un dinte din portelan cu forma si culoarea dintilor naturali.
Se realizeaza astfel coroana ceramica “la biscuit”.

Etapa a 4 a, finala, este acoperirea coroanei dentare sau a puntii dentare cu un luciu (glantz), pentru a da stralucirea naturala a dintelui.

CAT  DUREAZA  REALIZAREA  UNUI  DINTE  DIN  PORTELAN?

Depinde de complexitatea lucrarii, in principal, in general sunt necesare macar 7-10 zile pana la finalizarea lucrarii.

Clinica Stomatologica Lyrdent colaboreaza de peste 8 ani cu Dr. Fischer Dental Lab pentru a realiza lucrari dentare de o calitate superioara, la standarde occidentale. Materialele folosite sunt cele mai competitive, avand certificare si garantie.

CE  POARTA  PACIENTUL  IN  PERIOADA  REALIZARII  LUCRARII?

Foarte  multi pacienti sunt speriati  de ideea slefuirii dintilor pentru lucrare, intelegand ca vor ramane cu dintii slefuiti, mici, cu un aspect total inestetic.

In practica zilnica, Clinica Stomatologica Lyrdent foloseste cele mai noi procedee de estetica dentara, pentru confortul pacientului.

Indiferent ca avem lucrarea in zona frontala sau laterala, in aceeasi sedinta cand se face slefuirea dintilor, pacientul va pleca cu lucrarea provizorie realizata in cabinetul stomatologic.

Aceasta lucrare provizorie va fi identica cu dintii naturali ai pacientului, inainte de a fi slefuiti.

Materialul folosit este unul special, avand caracteristicile unui compozit, care respecta culoarea dintilor naturali, precum si luciul acestora.

Dr. Ana Maria Mihalcea participa anual la cursuri si congrese  de estetica dentara, pentru a le putea oferi pacientilor sai tot suportul estetic si functional pe parcursul tratamentului.

ESTE COROANA DE ZIRCONIU INDICATA IN LUCRARILE PE IMPLANTURI DENTARE?
coroane zirconiu pe implant Coroanele ceramica pe suport zirconiu se folosesc cu succes si peste implanturi dentare, avand o estetica mult superioara clasicelor coroane ceramica pe suport metalic.

In acest caz, bontul protetic care se infileteaza in implantul dentar propriu-zis, poate fi metalic (situatie in care laboratorul va face etapa de machiaj a capei dentare) sau din zirconiu.

Pentru mai multe detalii privind ofertele Clinicii Lyrdent vizitati pagina de Preturi si Oferte si solicitati o PROGRAMARE

coroane ceramica suport zirconiu, dinti portelan, dinti zirconiu, dentist bun oferta
Paste your AdWords Remarketing code here